detail
Alma Mahler | Fünf Lieder
Gustav Mahler | Rückert-Lieder
Henry Duparc | liederen
Hector Berlioz | Les nuits d’été


Zwoele Zomernachten


Van middernacht tot zomernacht, van extase na een nachtelijke vrijpartij tot de nacht op een kerkhof bij het graf van een geliefde.
Frank Fahner - piano en Ellen Pieterse - mezzosopraan nodigen jullie uit voor een muzikale nacht met vier eigenzinnige componisten.
Alma Mahler was een fantastisch componist erkende haar beroemde echtgenoot Gustav Mahler op zijn sterfbed. Na Gustav’s dood bleek ze zo kritisch dat ze veel van haar composities vernietigde. 

Gustav Mahler haalde zijn inspiratie niet zoals Alma uit het sociale leven, maar uit de stilte die hij in de natuur vond. In de vijf beroemde ‘Rückert Lieder’ horen we zijn meesterschap. Als geen ander heeft hij de emotionele kleuren van Friedrich Rückerts gedichten in muziek gevat.

Ellen en Frank brengen vier liederen van Henry Duparc. Ze nemen u mee naar Amsterdam! Duparc heeft de grachten op een grandioze manier geschilderd, waardoor het lijkt alsof het om de mooiste stad van de wereld gaat. Hij heeft de stad nooit gezien!

Hector Berlioz schopte iedereen als criticus tegen de schenen. Zijn eigengereidheid ging samen met een onstuimig gevoelsleven en een grenzeloze fantasie. Toen hij de cyclus ‘Les nuits d’été’ schreef leed hij hevig. Zijn huwelijk was mislukt.


Recitel boeken


U kunt Ellen Pieterse en Frank Fahner boeken door te mailen met post@wijmakenhet.nl

Zaterdag 9 september 2017

Zaterdag 9 september om 20.00 uur traden Ellen Pieterse en Frank Fahner op met Zwoele Zomernachten in de Kapel op ’t Rijsselt, Mettrayweg 25, Eefde
toegang € 15,- tot 18 jaar € 7,50 (inclusief een drankje)